0
Vaša korpa je prazna
30.10.2020. - Doneta je konačna odluka: Sve tvrdnje Novomatic kompanije protiv EGT su odbačene

30.10.2020. - Doneta je konačna odluka: Sve tvrdnje Novomatic kompanije protiv EGT su odbačene

Već duže od 4 godine Novomatic AG kompanija pokušava da svojim tvrdnjama na pravnom nivou nepravedno ošteti Euro Games Technology Ltd. (EGT) čije je sedište u Sofiji, Bugarskoj kao i našeg nemačkog prodajnog partnera E-systems GmbH. 15.oktobra 2020-te godine Savezni sud u Karlsruhe, Nemačka odbacio je žalbu Novomatic kompanije. Tako da je potvrđena i na snazi ostaje odluka Apelacionog suda u Berlinu koja je doneta 6.decembra 2019-te godine. Apelacioni sud je tu odluku doneo nakon Okružnog suda u Berlinu i njihove presude donete 9.maja 2017-te godine, gde su odbačene sve tvrdnje Novomatic kompanije protiv EGT-a. EGT nije nikada prekršio prava zaštitnog znaka Novomatic kompanije kao i što nije nikakvim radnjama delovao protivpravno u vezi zakona o konkurenciji i zakona o povređivanju poslovnih tajni. Sve optužbe Novomatic kompanije su potpuno neosnovane i samim tim odluka sudova je očekivana. Odluka Saveznog suda je treća i konačna odluka kojom zatvaramo ovo poglavlje.


EGT sa zadovoljstvom objavljuje odluku Saveznog suda, budući da je EGT u svom radu ogromnu pažnju poklanjao poštovanju svih važećih zakona, a posebno u vezi zakona o zaštiti intelektualne svojine. EGT uvek sledi i postavlja svoje visoke standarde u svim svojim istraživačkim i razvojnim aktivnostima, proizvodnji, prodaji kao i tehničkoj podršci. Inovativni proizvodi,visokokvalitetna usluga, i pouzdani odnosi sa svim partnerima su neki od razloga zbog čega je EGT na jednom od vodećih mesta u globalnoj industriji igara na sreću. EGT će i dalje ostati veran svojim principima i pružiti samo najbolje svojim korisnicima.


O EGT-u:


Osnovana 2002 godine u Sofiji, Bugarskoj, Euro Games Technology Ltd. je među vodećim kompanijama sa najbržim rastom u globalnoj industriji igara na sreću. EGT-ove aktivnosti se odnose na razvoj, proizvodnju i distribuciju sve šireg asortimana naših proizvoda i usluga sa već poznatim kvalitetom. Većina naših proizvoda je instalirana u preko 85 država Evrope, Amerike, Azije i Afrike. Kompanija je dobila i međunarodne sertifikate od različitih regulatornih agencija i laboratorija za ispitivanje, uključujući GLI i SIQ, osiguravajući usklađenost razvoja naših proizvoda sa različitim jurisdikcijama. EGT zapošljava preko 2100 profesionalaca i ima 25 kancelarija i dilera širom sveta.